Ontruimingsplattegrond

Ben jij eigenaar, beheerder of facilitair medewerker van maatschappelijk vastgoed?  Dan heb je te maken met bezoekers, gasten, leerlingen, cliënten die vaak niet op de hoogte zijn van een snelle weg naar buiten bij een calamiteit. Het is jouw wettelijke verplichting alle aanwezigen in je pand de snelste weg naar buiten te wijzen,in geval van een ontruiming. Dit is geregeld in de Arbeidsomstandighedenwet (ARBO) en het Bouwbesluit 2012.

De stichting Inspectie & Veiligheid Maatschappelijk Vastgoed ontzorgt op het gebied van;

Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplannen

De ontruimingsplattegrond heeft veel overeenkomsten met het noodverlichtingsplan.
Klik hier om de noodverlichting pagina te bekijken.

Onze veiligheidscoördinatoren gaan daarbij conform plan te werk waarbij je in 3 stappen ontzorgt wordt.

VeiligheidVolgensPlan

Alles begint met een persoonlijke en vrijblijvende intake bij voorkeur bij jou op locatie. Natuurlijk ben je ook van harte welkom op onze gezellige locatie in Zwolle. Het is belangrijk dat bij dit gesprek iemand aanwezig is van de bedrijfshulpverlening organisatie (BHV), indien je hier zelf geen deel van uitmaakt.

Onze veiligheidscoördinator bekijkt, indien aanwezig, het huidige ontruimingsplan en vluchtwegplattegrond, maar let zeker ook op de gebruiksfunctie van je gebouw, het aantal personen dat aanwezig is en of er in de loop van de tijd ook bouwkundige veranderingen hebben plaatsgevonden, ook de complexiteit van je gebouw wordt belicht. Tevens wordt rekening gehouden met wensen van de BHV-organisatie en de brandweer. Ook wordt advies gegeven op welke locaties een ontruimingstekening kan worden opgehangen en welke lijst hiervoor wordt gebruikt, dit alles natuurlijk in overleg.

Wanneer het om nieuwbouw gaat wordt op basis van de door jou aangeleverde tekeningen een ontruimingsplan & plattegrond gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de bovenstaande criteria.

Aangezien beheerders van maatschappelijk vastgoed meestal gebonden zijn aan een bepaald veiligheidsbudget per jaar is het ontruimingsvoorstel zo belangrijk. Op basis van stap één ontvang je een ontruimingsvoorstel waarbij alles is inbegrepen, namelijk:

Een ontruimingsplan, voor op locatie in een luxe map, maar ook digitaal.

Een set ontruimingsplattegronden die worden aangeleverd in een brandweerlogboek voor op locatie, maar ook een set ontruimingstekeningen die is ingelijst in het design van jouw keuze. Montage van deze tekeningen op locatie is inbegrepen. Vanzelfsprekend worden de tekeningen ook nog digitaal aangeleverd.

Alles voor één vaste prijs.

Indien je toestemming hebt gegeven op het ontruimingsvoorstel, gaat onze veiligheidscoördinator aan de slag. Alles wordt volgens het ontruimingsvoorstel gemaakt en afgeleverd. (Stap2)

Wellicht zijn wij ieder jaar in jouw maatschappelijk vastgoed aanwezig voor onderhoudswerkzaamheden aan verschillende disciplines, wij kijken dan direct of het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegronden nog steeds actueel zijn. Daarbij letten wij op wijzigingen van bouwkundige aard of wijzigingen in de bedrijfsvoering en dus de bedrijfsorganisatie. Op deze manier blijven het plan & de tekeningen up-to-date. Gedurende twee jaar na ontwerp is deze service geheel kosteloos. Ook wanneer we niet één keer per jaar aanwezig zijn op jouw locatie is deze service van toepassing, in dat geval nemen wij ieder jaar contact met je op, indien nodig komen wij langs op locatie.