AED
Ben jij eigenaar, beheerder of facilitair medewerker van maatschappelijk vastgoed? Dan wil je misschien een A.E.D. aanschaffen. Je krijgt te maken met bezoekers, gasten, leerlingen, cliënten die snel geholpen dienen te worden bij een calamiteit met letsel tot gevolg. Het is jouw wettelijke verplichting te zorgen voor voldoende doelmatige hulpmiddelen bij eerste hulp, dit is geregeld in de Arbeidsomstandighedenwet (ARBO) , richtlijnen Oranje Kruis (2016)
De stichting Inspectie & Veiligheid Maatschappelijk Vastgoed ontzorgt op het gebied van:
Automatische Externe Defibrillator (A.E.D.)
Onze veiligheidscoördinator bekijkt jullie organisatie en gebouw als geheel. Samen wordt gekeken welke maatregelen getroffen zijn en in welke staat het AED-unit of units zich bevinden. De eerste 6 minuten zijn cruciaal wanneer een slachtoffer zijn of haar bewustzijn verliest en dient er hierna snel gehandeld te worden, daarom heeft elke bedrijfsorganisatie unit heeft een eigen AED apparaat nodig, waarbij deze binnen 30 seconden te bereiken is vanaf de locatie waarbij je je bevindt in geval van een calamiteit.
Wanneer het om nieuwbouw gaat wordt op basis van de door jou aangeleverde tekeningen een plan gemaakt voor implementatie van één AED of meerdere AEDs waarbij rekening wordt gehouden met de bovenstaande criteria.
Aangezien beheerders van maatschappelijk vastgoed meestal gebonden zijn aan een bepaald veiligheidsbudget per jaar is het AED-voorstel zo belangrijk. Op basis van stap één ontvang je een AED-voorstel waarbij alles is inbegrepen, namelijk:
Een situeringsplan voor op locatie in het brandweerlogboek, maar ook digitaal.
De AED-units van Philips worden aanbevolen door de Hartstichting, waarbij deze op de aangegeven Locatie(s) wordt gemonteerd op ooghoogte zodat deze goed zullen opvallen en snel te vinden zijn. Het is ook mogelijk de AED buiten in een verwarmde A.E.D. kast te installeren
Alle voor één vaste prijs.
Indien je toestemming hebt gegeven op het AED-voorstel, gaat onze veiligheidscoördinator aan de slag. Alles wordt volgens het AED-voorstel gemaakt en afgeleverd. (Stap2)
Wellicht zijn wij ieder jaar in jouw maatschappelijk vastgoed aanwezig voor onderhoudswerkzaamheden aan verschillende disciplines, wij inspecteren dan direct de AED-units.
Wij zorgen ervoor dat het systeem wordt getest op goede werking en vervangen indien nodig de pats en de accu. Na deze inspectie & onderhoud ontvangt je een onderhoudsrapport voor in je brandweerlogboek alsook een digitale versie van het onderhoudsrapport.
De veiligheidscoördinator zal je informeren over onze onderhoudsabonnementen.
Behalve bovenstaand heeft het abonnement ook nog andere voordelen namelijk;
1. 24 uur per dag 7 dagen per week melding doen van een AED inzet of een storing aan je AED
2. Uitlezing van de AED, de ecg-gegevens worden aan de artsen ter beschikking gesteld
3. Psychologische ondersteuning van de hulpverleners
4. Direct gebruiksklaar maken van je AED
5. Indien nodig zorgen voor een vervangende AED, zodat je nooit zonder zit.
Dit doen wij niet alleen voor de Philips heartstart AED maar ook alle andere voorkomende merken en typen. Verder geven wij ook cursussen op locatie of op onze locatie in Zwolle.
Veelgestelde vragen
Een AED redt levens
Het kan ook jou overkomen! Een familielid, vriend, collega of zelfs onbekende kan plotseling neervallen met een hartstilstand. Weet jij hoe je dit slachtoffer het snelste kunt helpen? Elke minuut is namelijk cruciaal!
Elke week worden in Nederland 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Bij het ontbreken van snelle en adequate hulp overleeft slechts 2-5% van de slachtoffers dit.
Drie handelingen kunnen een leven redden!
Indien een omstander of getuige in de eerste zes minuten bij een hartstilstand direct:
- de hulpdiensten 112 alarmeert
- start met reanimatie
- een AED (Automatische Externe Defibrillator) inzet
kan de kans op overleving toenemen van 2-5% tot maar liefst 90%.
Waarom een AED?
Met een AED binnen handbereik hoeven omstanders niet te wachten tot een ambulance ter plaatse is. De eerste 6 minuten zijn namelijk cruciaal wanneer een slachtoffer zijn/haar bewustzijn verliest en er dient in die tijd snel gehandeld te worden. Zeker met de toegenomen verkeersdrukte komt het steeds vaker voor dat een ambulance op zijn vroegst na 10 tot 15 minuten ter plaatse is. Voor het slachtoffer is het dan vaak te laat.
Met een eigen AED in je bedrijf, bij de (sport)vereniging of thuis kun je deze direct inzetten en vergroot je de overlevingskansen van het slachtoffer van 2-5% naar maar liefst 90%.
Waarom een Philips AED?
Aangezien je op dit moment onze website bezoekt, ben je je waarschijnlijk aan het oriënteren op de aanschaf van een AED apparaat. Er komt hierbij veel informatie op je af en je hebt de keuze uit vele modellen en prijzen. Elke goedgekeurde AED die verkrijgbaar is op de Nederlandse markt is niet per definitie een goede of de beste AED. Er is maar één marktleider wereldwijd en dat is Philips. Stichting IVMV heeft daarom een bewuste keuze gemaakt om uitsluitend leverancier te zijn van Philips AED’s. Onze meest verkochte AED is de Heartstart HS-1, welke ook wereldwijd het meest over de toonbank gaat. Deze AED heeft al vele prijzen gewonnen en komt bij diverse onderzoeken en wetenschappelijke studies als beste uit de test.
En waarom dan een Philips Heartstart HS-1 AED?
- Gebruiksgemak
Deze AED is eenvoudig te bedienen door een druk op de groene knop of te trekken aan de hendel. Tijdens het gebruik vertelt een gesproken stem wat je moet doen en geeft je tevens (indien gewenst) reanimatie-ondersteuning. Werk jij sneller dan de AED? Dan past deze zich automatisch aan jouw snelheid aan.
In combinatie met een AED apparaat kunnen veel slachtoffers van hartfalen gered worden. Daarbij moeten tijdens de bediening van de AED verschillende stappen worden doorlopen. In bovenstaande figuur is getest hoe succesvol leken verschillende AED’s hebben bediend. Philips leidt in elk onderdeel. NB: de Philips HS-1 is de enige AED die door de FDA is goedgekeurd voor over-the-counter verkoop (verkoop zonder verplichte instructie).
- Medisch het best
De Philips Heartstart HS-1 AED beschikt over de Quick Shock technologie en heeft slechts 8.1 seconden nodig om een schok toe te dienen. Dit is de snelste tijd van alle AED’s op de markt. Tevens beschikt deze AED over pacemaker-detectie en heeft een fibrillatie-asystoliedrempel gevoeligheid van ≤100 mV. Dit betekent dat het overgaan van het fibrilleren (trillen) van het hart naar asystolie (geen activiteit) in een zeer vroegtijdig stadium gemeten wordt. De HS-1 AED voldoet hiermee aan de zwaarste normen uit de industrie.
De overlevingskans wordt bepaald door de schoksnelheid van een AED na het stoppen van hartmassage.
Alleen de Philips Heartstart HS-1 kan dankzij de gepatenteerde Quick Shock Technology in 8.1 seconden een complete analyse en oplaadcyclus doorlopen en is daarmee de snelste AED ter wereld.
- Betrouwbaarheid en techniek
De Philips Heartstart HS-1 test dagelijks, wekelijks en maandelijks de electroden, batterij en mechanica. Zo weet je zeker dat je altijd een gebruiksklare AED binnen bereik hebt. Mocht er onverhoopt iets niet naar behoren werken, zal de AED altijd en onmiddellijk een waarschuwingssignaal afgeven. Je dient dan contact op te nemen met ProCardio. Philips geeft op de Heartstart HS-1 AED een garantie van 8 jaar.
- Prijs
De beste AED ter wereld is ook eens honderden euro's goedkoper dan vergelijkbare AED apparaten. Dan krijg je een complete set bestaande uit:
- Philips HS-1 AED
- Originele rode Philips draagtas (met emergency card en kledingschaar)
- Snelle interventiekit, industriële kwaliteit (grote zware kledingschaar, veiligheids scheermes, handschoenen, handdoek, beademingsmasker)
- Stickers (2x AED in dit pand aanwezig, 1x AED logo 20x15 cm)
- Geen verzendkosten in de Benelux
- 8 jaar garantie
- Wandkast voor binnen (naar keuze een witte of groene)
- Aivia 100 wandkast voor binnen
De verschillen: Manuele-, Vol-automatische en Half-automatische defibrillator
In films en op TV wordt vaak een Manuele Defibrillator gebruikt. Deze defibrillator wordt ook in de ambulance of in het ziekenhuis gebruikt. Bij dit apparaat bepaalt de bediener of er wel of geen schok wordt toegediend. Voor gebruik van de manuele defibrillator is een opleiding verplicht. Deze defibrillatoren zijn alleen voor professioneel gebruik.
Indien het apparaat beslist of er wel of geen schok nodig is, spreken we van een Automatische Defibrillator. Indien deze inwendig (in het lichaam) is geplaatst heet dit een ICD (interne Cardio Defibrillator)
Als de defibrillator verplaatsbaar is, en voor iedereen beschikbaar, noemen we dit een Automatische Externe Defibrillator (AED). Van de AED defibrillator bestaan er 2 soorten:
De Half-Automaat AED: het apparaat bepaalt of een schok nodig is, je drukt zelf op de schoktoets.
De Vol-Automaat AED: het apparaat bepaalt of een schok nodig is én geeft deze schok ook zelfstandig. Je hoeft niet op een knop te drukken. Deze procedure kost echter wel meer tijd.
Beide defibrillator AED’s zijn door leken bedienbaar. Opleiding is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
Philips maakt alleen half-automatische AED apparaten. Deze zijn sneller (minder tijd tussen einde reanimatie en schok én voor een leek ook logischer en veiliger in de bediening.
Wat is een AED? AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een compact en eenvoudig te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie).
Het apparaat voert zodra de electroden zijn aangesloten op het slachtoffer een analyse uit om vast te stellen wat er aan de hand is. Mocht er inderdaad sprake zijn van een fibrillerend hart (in de volksmond hartstilstand) zal het apparaat adviseren een schok toe te dienen om het hart te de-fibrilleren. Indien er een andere medische oorzaak is, zal er geen schok toegediend kunnen worden.
Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Een korte instructie helpt in noodgevallen wel om sneller en doeltreffender te handelen.