Veiligheid volgens plan in Voedselbank Opsterland

De jaarlijkse actie NL-doet is weer van start gegaan! Zoals ieder jaar is natuurlijk ook de Stichting Inspectie & Veiligheid Maatschappelijk Vastgoed (IVMV) weer van de partij.

Het bestuur van de Stichting IVMV zoekt ieder jaar een maatschappelijk betrokken organisatie waar, op de dag “Nederland doet” van het Oranje fonds, de handen uit de mouwen worden gestoken, en stelt ook een mooi bedrag in de vorm van veiligheidsapparatuur of middelen ter beschikking.

Deze keer is het team aan de slag gegaan bij de Voedselbank Opsterland, sinds 15 november 2023 verhuisd naar de Jan Eisengastrjitte in Gorredijk. Deze organisatie dient een belangrijk doel in de Gemeente Opsterland. Zo’n 250 mensen in deze gemeente zijn afhankelijk van de steun van een voedselbank, en deze groep bestaat voor ongeveer de helft uit kinderen onder de 18 jaar. Door de inzet van 75 vrijwilligers worden de ingeschreven klanten wekelijks voor 2 à 3 dagen gratis van voedsel voorzien. Dat pakket bestaat uit gezonde houdbare producten en daarnaast zo veel als mogelijk is verse groenten en fruit. Om dat tegenwoordig te kunnen realiseren is de voedselwerving nogal een uitdaging.

Vrijwilliger en bestuurslid  Arie van Dijk vertelt dat – vertaald in geld – de maatschappelijke bijdrage van de Voedselbank Opsterland aan de gemeenschap van Opsterland, zo’n half miljoen euro bedraagt. Dat wordt gerealiseerd met onbetaald vrijwilligerswerk en met geld en donaties van vele organisaties, particulieren, kerkgenootschappen en bedrijven.

Ons team vond het ontzettend leuk om met deze fijne organisatie te mogen samenwerken.

Monteurs Gilbert, Lars en Richard zijn de hele dag druk aan de slag geweest  conform ons moto “Veiligheid volgens plan” en hebben er onder andere voor gezorgd dat de temperatuur van de vriezer en koeling van de voedselbank 24 uur per dag wordt bewaakt door een particuliere alarmcentrale. Wordt de temperatuur te hoog, dan wordt er alarm geslagen en kan er actie worden ondernomen om de storing te verhelpen en de producten in de koeling en de vriezer te beschermen.

Alle werkzaamheden verliepen voorspoedig en na een fijne samenwerking in de ochtend, kon het hele team van I-VMV ook nog samen met Arie genieten van een gezellige lunch. Na de lunch nam Arie de donatie van I-VMV aan de voedselbank, ter waarde van € 4500,00,  in ontvangst. Al met al een mooie dag met een goed resultaat! I-VMV kijkt uit naar een blijvende samenwerking in de toekomst met de voedselbank Opsterland op het gebied van veiligheid.