Dûndelle & Tip Infopunt tiptop beveiligd!

Op dinsdag 15 juni 2021 hebben Maria de Groot van Optisport Recreatiecentrum Dúndelle en Jouke Bouius van Toeristisch Infopunt (TIP), het totaal concept “Veiligheid Volgens Plan” in ontvangst genomen van Marcel & Maryssa Schuurman van Stichting Inspectie en Veiligheid Maatschappelijk Vastgoed (IVMV).  

Ieder jaar ondersteunt stichting Inspectie & Veiligheid Maatschappelijk Vastgoed (IVMV) maatschappelijke initiatieven, waarbij dit jaar Tip Infopunt en Optisport Recreatiecentrum Dûndelle met het totaal concept “Veiligheid Volgens Plan” totaal ontzorgd worden op het gebied van brand- & inbraakbeveiliging. Het pand van Tip is ook voorzien van een EHBO-koffer en een brandblusser. 

Hoewel Optisport met meer dan 400 vestigingen in Nederland en België een commercieel bedrijf is, heeft Dúndelle ook een duidelijke buurthuisfunctie in Bakkeveen. De toneelgroep, het koor, de vrouwen van nu, Soos 55 en Bluezone fittesten zijn met regelmaat in Dúndelle te vinden. Daarnaast vervult Dúndelle een maatschappelijke functie door Stichting Vieka donderdags en vrijdags de ruimte te bieden. Vieka biedt en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een dagbesteding en leer- werkplek gericht op horeca, facilitair, verpakkingswerk of groenvoorziening. Op deze eigen wijze kan een ieder participeren binnen de samenleving! Dúndelle is een mooie, sportieve en plezierige toevoeging voor Bakkeveen en omgeving. De horeca zal zich beetje bij beetje uitbreiden, net als de activiteiten in het zwembad.

Gevestigd op het terrein van Dúndelle zit ook Tip infopunt Bakkeveen, een vrijwilligersorganisatie  die toeristen van informatie over de omgeving voorziet. De vrijwilligers zijn u graag van dienst met kaartmateriaal, brochures, leuke ideeën voor een dagje uit, de verkoop van souvenirs en het beantwoorden van vragen. Maar Tip staat zeker ook open voor méér dan het geven van advies. Ze zien zichzelf als een verlengstuk van de ondernemingen en evenementen van Bakkeveen. Zo zitten de in de totaal bijna 100 vrijwilligers van Tip achter heel wat van de activiteiten die in Bakkeveen worden georganiseerd!

Als vrijwilligersorganisatie is Tip voor inkomsten vooral afhankelijk van donateurs, en de opbrengsten van hun evenementen. Ook op subsidie van de gemeente kan Tip niet rekenen. Daarom wilde Stichting IVMV deze groep ijverige vrijwilligers graag ondersteunen! Nu met een volledig beveiligde locatie, is Tip nog beter toegerust om haar werk voort te zetten en Bakkeveen te blijven opfleuren.